Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Do’s and don’ts voor ondernemers in nood

Het KNMI gaf de afgelopen weken drie keer code oranje af. Begin mei presenteerde de Hogeschool van Amsterdam een onderzoeksrapport over falen van ondernemingen. Het onderzoek toont aan dat ondernemers vaak te laat hulp zoeken en daardoor onnodig in zwaar weer komen. Lees verder, en voorkom code oranje.

 

“Over het algemeen is falen moeilijk bespreekbaar. Voor ondernemers geldt dit nog meer, omdat het moeilijk zakendoen of samenwerken is met een bedrijf dat dreigt om te vallen of in problemen zit”, stellen de onderzoekers Jeanne Martens en JuanFra Alvarado van het lectoraat Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam

 

Kom in actie

In de praktijk zorgt dit er mede voor dat ondernemers te lang wachten met hulp zoeken als het met hun bedrijf slechter gaat. En als ze hulp vragen, blijkt die niet altijd afdoende. Zo blijkt dat kosten saneren niet dé manier is om weer succesvol te worden.

 

Richt je op duurzame groei

Als business adviseur herken ik dit vanuit de dagelijkse ondernemerspraktijk: van kosten saneren wordt de onderneming niet beter. Als ondernemer kun je zo misschien langer ‘overleven’, maar de vraag is: Hoe laat je je bedrijf weer groeien? Het risico op een faillissement kun je beperken door te focussen op 'duurzaam waarde creëren’. En ja, daar kan Flamma goed bij helpen.

 

Echte oplossingen

Bij Flamma bieden we ondernemers meerdere oplossingsrichtingen aan in tijden van verandering. We verdiepen ons in uw onderneming en stellen samen met u een plan op hoe de organisatie als geheel duurzaam kan groeien. Het is een investering die zich terugbetaalt, omdat het op de langere termijn zorgt voor een betere oplossing.

 

Tips

  • Neem signalen dat het niet goed gaat in je onderneming serieus en kom in actie (bel Flamma bijvoorbeeld 😉).
  • Kosten saneren is niet zaligmakend. Focus vooral ook op duurzame groei.

 

 

Meer lezen over dit onderwerp: