Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Leiderschap in onzekere tijden

Op internet stuitte ik op de fascinerende filmreeks ‘Nieuwe Leiders’. Hierin delen diverse leiders belangrijke inzichten over goed leiderschap. Peter van Uhm, voormalig commandant van de Nederlandse strijdkrachten bijvoorbeeld vertelt hoe defensie zijn mensen leert om te gaan met onzekerheid. Wat vraagt deze onzekere tijd van jou als leider?

 

De thema’s waarover de ‘Nieuwe Leiders’ in deze filmreeks spreken, sluiten goed aan bij het gedachtengoed van Flamma. Ook wij streven naar ‘de goede dingen doen’, zingeving, duurzaamheid en toekomstbestendigheid.

 

Professional verbetert zichzelf en zijn team continu

Peter van Uhm geeft aan: “In ons vak geldt: Als je wacht tot je alle informatie hebt, dan ben je altijd te laat. Maar de basis ligt erin dat wij bij defensie zeggen dat wij professionals zijn. Een professional is iedere dag bezig om zichzelf en zijn team te verbeteren.”

 

Mensen maken het verschil

Iedere onderneming staat of valt met de mensen die er werken. Succesvolle leiders bouwen aan een bedrijfscultuur waarin medewerkers en teams prettig kunnen werken. Een heldere visie, duidelijke werkstructuur en ruimte voor inbreng van medewerkers dragen daaraan bij. Dagelijks begeleiden wij ondernemers daarbij. Zeker ook in deze onzekere tijd.

 

Bekijk het filmpje van Peter van Uhm. Don’t worry: het duurt maar 2 minuten.

https://www.nieuweleiders.nl/in-gesprek-met/peter-van-uhm-onzekerheid/

De ‘lessons learned’ van de andere ‘Nieuwe Leiders’ zijn zeker ook de moeite waard.

 

Kees van Delft