Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Ter inspiratie: Teamwork!

‘Hoe zorgen we voor een hecht team dat goed met elkaar samenwerkt?' Die vraag houdt veel ondernemers en managers bezig, merken we bij de opdrachten die we doen. Een standaard aanpak is daarvoor niet te geven: ieder bedrijf en ieder team is immers anders. Het kernkwadrantenspel van Ofman kan een mooi begin (of vervolg) zijn voor goed teamwork. 

 

Veranderen, verbeteren, vernieuwen zijn noodzakelijk voor een bloeiend bedrijf. Dat weten we natuurlijk allemaal, maar hoe breng je dat in praktijk? Dat lukt alleen als iedereen binnen je bedrijf daaraan dagelijks bijdraagt. Aan jou als manager de opdracht om je mensen mee te nemen in dat proces. Een mooie uitdaging, waar Flamma je bij kan begeleiden.

 

Een van de tools waarmee wij werken, is het Kernkwadrantenspel door Daniel Ofman.

 

Ofman ontwikkelde in 1992 het kernkwadrant waarin zowel onze kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën zijn geïntegreerd. Hij focust met zijn model niet alleen op wat we moeten verbeteren, het toont ook wat er al is: onze talenten, onze kwaliteiten.

 

Ontdek de kernkwaliteiten binnen je team

Aan de hand van vragen kunnen teams ieders kwaliteiten en valkuilen ontdekken. Dat vergroot zelfkennis en laat ook zien hoe boeiend het kan zijn om samen te werken met mensen die niet allemaal op elkaar lijken.

 

Gericht feedback geven

Het mooie van de kaarten model is dat je persoon en gedrag los van elkaar ziet. Daardoor kun je als manager, collega en team objectiever naar de ander kijken. Het spel is o.a. zeer bruikbaar om op een constructieve manier feedback te geven. Je gaat namelijk steeds op zoek naar de kwaliteit achter de valkuil.

 

Meer weten over teamwork in jouw bedrijf? Neem contact op met Kees van Delft, Flamma