Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Uit de praktijk: Drie bedrijven samenvoegen. Zo doe je dat!

De Nieuwstad Lelystad, Weevers Marknesse en Weevers Rutten maken hun bedrijven toekomstbestendig, en dragen ze op een geleidelijke manier over aan de volgende generatie. Begin 2020 zijn de drie bedrijven samengegaan in één sterk familiebedrijf: Weevers Nieuwstad BV. In 2,5 maand tijd leidde Angelique Tukker van Flamma BD de operationele samenvoeging in goede banen.

 

“‘Kun jij de operationele aansturing doen van de samenvoeging van onze bedrijven?’ Met die vraag ging ik op 5 december 2019 aan de slag bij de drie mechanisatiebedrijven van Weevers,” vertelt Angelique Tukker. “Nu, 2,5 maand verder, zijn de drie bedrijven volgens plan samengevoegd.”

 

De uitdaging ligt in de operationele uitvoering 

Angelique was verantwoordelijk voor het uitvoeren van het operationeel beleid. Ze fungeerde daarbij als katalysator, stimuleerde en bewaakte de voortgang en stuurde de organisatie en uitvoering van het personeelsbeleid en budgetbeheer aan. “Processen, werkwijze en arbeidsvoorwaarden zijn zo veel mogelijk gelijk getrokken. Bovendien ondersteunde ik de verschillende afdelingen bij het maken en uitvoeren van de plannen.”

 

Rollen, functies, verantwoordelijkheden veranderen

Ook coachte Angelique onder meer de directie, zette een nieuwe structuur neer met nieuwe rollen/functies en bijbehorende functieomschrijvingen. “Voor sommigen is hun nieuwe rol nog wennen. De verantwoordelijkheden liggen nu anders en daar komt veel meer samenwerking, vertrouwen en loslaten bij kijken.”

 

De emoties lopen op

Bij een veranderproces komen allerlei emoties kijken, zoals angst, frustratie, verdriet, blijheid en verbazing. Het is belangrijk om ook daar bij stil te staan, weet Angelique. “Flexibel kunnen schakelen tussen verschillende rollen en taken: dat is noodzakelijk bij zo’n verandertraject. En dat is precies waar ik gelukkig van word!”

 

Slagvaardig omgaan met veranderingen

De mechanisatiebranche innoveert snel en heeft de afgelopen jaren diverse ontwikkelingen doorgemaakt. De vele sectoren waarin de bedrijven werken veranderen en zijn volop in ontwikkeling. Door één sterk bedrijf te maken, kunnen ‘de drie Weevers’ slagvaardiger omgaan met deze veranderingen. En dat maakt het mogelijk om verder te groeien en innoveren.

 

Aan het begin van het nieuwe jaar zijn de drie samengegaan in één sterk familiebedrijf: Weevers Nieuwstad BV. Voor de klant wijzigt er niet heel veel, maar achter de schermen hebben er talloze processen plaatsgevonden en zullen er ook in de nabije toekomst nog stappen te nemen zijn. Ook daaraan zal Angelique bijdragen.

 

Meer informatie? Neem contact op met Flamma: Angelique Tukker@flamma