Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Uit de praktijk: Hogervorst: Corona weerhoudt ons niet!

Vorig jaar zomer klopten de broers André en Erik Hogervorst aan bij Flamma. “Ons bedrijf in Noordwijkerhout is breed georiënteerd. Hierdoor kunnen we de verschillende specialisaties niet voldoende aandacht geven. Daarmee redden we het niet, mocht het economisch slechter gaan. In een aantal strategische sessies kwamen we tot een plan voor de toekomst.” De ondernemende broers gingen direct aan de slag om hun ambities waar te maken. Precies op tijd, zo blijkt in deze coronatijd.

 

“Het ging niet slecht, maar ook niet goed genoeg,” vat Erik de situatie in familiebedrijf Hogervorst samen. “Door de gesprekken met Flamma zagen we in dat onze bedrijfsambities omhoog moesten.” Samen met Flamma formuleerden de broers een toekomstvisie voor de komende vijf jaar, waarin vol wordt ingezet op groei. “Vervolgens stelden we vast wat er moest gebeuren om onze ambities te behalen. Dit resulteerde in een concreet stappenplan.”

 

Voorbereid op Groei

De ondernemers gingen aan de slag om de organisatie voor te bereiden op groei. Ze deelden hun bedrijfsactiviteiten op in drie businessunits: Intern transport, Mechanisatie en HoS (Hogervorst Solutions). Ook de werkplaats kreeg een eigen plaats in de organisatie.

 

Leg de lat hoog, ook voor jou als bedrijfseigenaar

“Flamma maakte voor iedere unit een SWOT-analyse. Op basis daarvan gaven we iedere unit een duidelijke doelstelling mee. Dat klinkt gemakkelijker dan het was, en is,” haast Erik zich te zeggen. “Om het bedrijf te veranderen, moesten wijzelf ook veranderen. Als directie geven wij het voorbeeld. De lat voor onszelf moest dus ook hoger dan voorheen.”

 

Maak ruimte voor strategie

De splitsing in units vraagt om een andere manier van leidinggeven. Voor iedere unit werd een teamleider aangesteld. André: “Voorheen stuurden wij het gehele bedrijf aan. Nu kunnen we dit meer uit handen geven. Hierdoor hebben wij ruimte om de strategie concreet vorm te geven. En om onze medewerkers te stimuleren en inspireren.”

Om het bedrijf duurzaam uit te breiden investeren de broers in een betere infrastructuur. “En we gaan zonnepanelen op het pand leggen, zodat we geheel zelfvoorzienend zijn in elektriciteit.”

 

Heldere rollen en ambities

“We hebben op tijd focus aangebracht binnen Hogervorst,” beseffen Erik en André. “De neuzen staan allemaal dezelfde kant op. De ambities en rollen zijn voor iedereen helder. Doordat we duidelijke functieprofielen hebben gemaakt, weet iedereen wat van hem of haar gevraagd wordt.

 

Wij gaan de wedstrijd winnen

“Ook in deze coronatijd werken we voortvarend en eensgezind door aan de gestelde toekomstplannen. De activiteiten lopen, de contacten nemen toe en we hebben er alle vertrouwen in dat de omzet gaat groeien.

De leiders van de businessunits en de werkplaatsleider gaan ervoor om van hun unit een succes te maken. En dat zorgt ervoor dat de teams ook nu succesvol zijn. Samen gaan we voor het geheel, en gaan we de wedstrijd winnen!”

 

Hogervorst is actief in intern transport, landbouwmachines en spuittechniek. En dealer van merken als Yale heftrucks en Kubota tractoren en heftrucks.