Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.





Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Verruiming borgstelling midden- en kleinbedrijf-regeling al van kracht

Een van de maatregelen die de overheid heeft genomen om ondernemers te helpen die getroffen zijn door de coronacrisis is het vanaf vandaag (16 maart 2020) verruimen van de borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling. Deze borgstelling is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers (fte) met een jaaromzet tot € 50 miljoen of een balanstotaal tot € 43 miljoen.
 
Met de BMKB-regeling is het mogelijk voor ondernemers om onder gunstiger voorwaarden geld te lenen door het aanvragen van een overbruggingskrediet of om hun rekening courant-krediet, oftewel het bedrag dat zij ‘rood mogen staan’, te verhogen.
 
De overheid staat voor een gedeelte borg voor de kredieten aan ondernemers, zodat zij makkelijker geld kunnen lenen. Ondernemers kunnen hiervoor terecht bij geaccrediteerde financiers, zoals een bank.
 
Meer informatie over de vraag of  uw onderneming in aanmerking kan komen voor de BMKB is te vinden op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/komt-u-aanmerking-voor-de-bmkb .
 
Meer informatie over het aanvragen van de BMKB en de lijst van geaccrediteerde financiers is te vinden op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/borgstelling-mkb-kredieten-bmkb/aanvraaginformatie-borgstelling-mkb-kredieten .

Bron: WeDo Advocaten