Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Waarom, en hoe, jij in 2020 gaat innoveren

Bij innovaties denken we vaak aan baanbrekende veranderingen. Toch zijn innovaties altijd en overal om ons heen. De grootste innovaties komen voort uit een opeenstapeling van kleine vernieuwingen. Voorwaarde daarbij is dat je als ondernemer bereid bent de veranderingen te zien en erop in te spelen. Maar hoe doe je dat?

 

Innovatie is essentieel voor de continuïteit van je onderneming. Door te vernieuwen kan een bedrijf zich steeds aanpassen aan veranderingen die zich voordoen. In de waan van de dag schiet innoveren er echter nogal eens bij in. Samen met Flamma Business Development zorg je ervoor dat je bedrijf innovatief blijft en duurzaam winstgevend groeit.

 

Innovaties zijn overal

Bij innovaties denk je in eerste instantie vaak aan revolutionaire technologieën of producten. Innovaties kunnen inderdaad groot zijn, denk aan Blockchain, 5G, 3D printing of artificial intelligence, maar innovatie zit ook, en meestal, in kleine verbeteringen.

 

Innoveren vraagt om een plan

Het is als ondernemer belangrijk om te bepalen waar je met je onderneming heen wilt en wat de stip op de horizon is. Dan kun je bepalen hoe de route naar die stip er uitziet en wat dat vraagt op het gebied van innovatie.

 

Aan de managementtafel stelt Flamma regelmatig vragen als:

  • Hoe zorg jij ervoor dat je producten of diensten blijven aansluiten bij de behoefte van de klanten? Nu en in de toekomst.
  • Kun jij je producten ook in de toekomst concurrerend op de markt blijven brengen? En heb je als bedrijf steeds voldoende investeringsruimte om te kunnen blijven ontwikkelen?
  • Hoe kun je duurzaam winstgevend ondernemen? Wat is daarvoor nodig?

 

Innoveren vanuit betrokkenheid

Bij het beantwoorden van dergelijke wezenlijke vragen, nemen je medewerkers een sleutelpositie in. Zij kunnen namelijk het verschil maken op het gebied van innovatie. Wanneer je hen voldoende prikkelt en stimuleert, zien ze kansen en mogelijkheden en ondersteunen ze nieuwe initiatieven.

 

Innoveren vanuit een sterke cultuur

Als je als ondernemer zelf het goede voorbeeld geeft, komen je medewerkers ook in beweging. Onze ervaring is dat duidelijkheid, uitzetten van de lijnen en soms wat externe hulp veel kunnen doen.

 

In de praktijk werken wij vaak met ondernemers tegelijkertijd aan inhoudelijke verbeteringen en aan een meer resultaatgerichte cultuur. De bedrijfscultuur is namelijk essentieel om blijvende verbeteringen te realiseren.

 

Creëer ruimte voor innovatie

Een van de voorwaarden om succesvol te innoveren is dat je dagelijkse operatie op orde is. Voorkom dus de volgende situaties:

  • Medewerkers zijn te druk bezig om “het werk weg te krijgen”. Daardoor hebben ze geen energie voor vernieuwing of verandering;
  • De winstgevendheid van je bedrijf is (te) laag. Hierdoor is er te weinig of geen financiële ruimte om vernieuwingen door te voeren;
  • Er is geen plan voor innovatie. Hierdoor verdwijnt innovatie als eerste van de agenda en wordt vervangen door dagelijkse knelpunten die de gemoederen bezighouden.

 

“De praktijk leert dat medewerkers innovatie snel omarmen als de dagelijkse operatie wordt verbeterd en er financiële ruimte komt voor ontwikkeling.”

 

Duurzaam winstgevend groeien

Met innovatie en vernieuwing werk jij aan de duurzame toekomst van jouw onderneming. Hiermee bouw je als ondernemer aan de continuïteit van je onderneming, waar jij en je medewerkers trots op zijn.

 

Weet dat je dit niet alleen hoeft te doen. Een partner als Flamma draagt bij aan het verbeteren van jouw duurzame, winstgevende onderneming.