Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.

Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

Zo overleef je de zomer als ondernemer!

De vakantieperiode is aangebroken. Op de werkvloer is het rustiger dan normaal. Als ondernemer zit je natuurlijk nooit stil… een aantal tips om deze zomerse weken nuttig te besteden.

 

Tip 1

Loop eens relaxed door je onderneming als het er rustig is, maar wel in bedrijf. Kijk met een onbevangen blik rond. Wat valt je op? Wat maakt je trots? Ben je tevreden met wat je ziet? Wie weet zie je dingen die anders kunnen, of zie je mogelijkheden voor iets geheel nieuws.

 

Tip 2

Een open gesprek voeren met medewerkers, dat komt er door het jaar heen vaak niet van. De zomer is bij uitstek geschikt om zonder agenda, zonder tijdsdruk, met een open mind, te praten en luisteren naar je mensen. Kan inspirerend zijn en leiden tot nieuwe inzichten.

 

Medewerkers die tijdens de vakantie werk van een collega overnemen zien bijvoorbeeld mogelijkheden om een werkproces slimmer en efficiënter in te richten. Dat kan het begin zijn van een verbeterproces.

 

Tip 3

Last but not least, als reminder: pak een of meerdere klussen op die er steeds bij in schieten. Benut de vakantieperiode om iets ‘belangrijks, maar niet urgents’ wel te doen. Maak een lijst met vakantieklussen: groot of klein. Pak er iedere dag een op, en begin in september opgeruimd aan Q3 en Q4!

 

We wensen je een mooie, verrassende en ondernemende zomer!