Samen met ons creëert u oplossingen in plaats van nieuwe vragen.


Nieuwsgierig?
Bel ons op 0413 366005 of neem rechtstreeks contact op met een van onze adviseurs..

In topvorm om bij te dragen aan de bedrijfsresultaten

“Is je team in vorm uit de ‘winterstop’ gekomen?” Dit is een belangrijke vraag bij professionele voetbalclubs die na de winterstop weer aan de competitie beginnen. Vaak wordt er een trainingskamp aan gewijd om in vorm te starten met de eerste wedstrijden na de winterstop.

 

Hoe staat het met jouw team? Is iedereen in vorm? Wat hebben de ‘spelers’ daar aan gedaan? En wat heb je er zelf aan bijgedragen? Heb je ze gevraagd om er iets aan te doen om in vorm te starten aan nieuwe plannen of het nieuwe jaar?

 

Deze week sprak ik een universitair docent die verrast was door een metafoor die ik regelmatig gebruik als voorbeeld in bovenstaande context. Deze metafoor luidt: bij spelers van Dames 1 of Heren 1 van een Hoofdklasse-vereniging wordt volledige toewijding aan het team gevraagd en verlangd. De dames of heren van het vierde of zesde team betalen contributie om lid te mogen zijn. Medewerkers stel ik regelmatig de keuze voor: wil jij in het eerste team of in het vierde team spelen van je club (bedrijf)? De spelers uit het vierde team betalen contributie om lid te mogen zijn van de club. Bij een bedrijf is het niet anders: wanneer je contributie (lees: salaris) wilt krijgen van de club, dan moet je presteren als een speler uit het eerste team. Mijn ervaring is dat topspelers graag met andere ‘toppers’ werken en altijd willen winnen. Dat maakt het spel nog leuker en uiteindelijk ook winstgevender.

 

Welke directeur of manager stelt deze vraag aan zijn mensen? En handel je daar ook naar? Met name de laatste vraag is van belang. Je kunt wel vragen of verlangen van je mensen dat ze goed presteren en in topvorm zijn, maar als je als manager zelf niet duidelijk bent waar je team voor staat, hoe kunnen je mensen dan weten hoe daaraan bij te dragen?

 

Een heldere bedrijfscultuur is essentieel om succesvol te zijn met de mensen die je hebt. Je mensen zijn goud waard en maken of breken die cultuur. In een volgende blog kom ik daarop terug.

 

Als dit je als directeur of manager aan het denken zet en je wilt met je onderneming of team ook ieder jaar beter worden en zelfs kans maken om kampioen te worden, bel dan voor een vrijblijvende kennismaking naar 0413-366005 of direct met Kees van Delft 06-53313861.